Isteri Dalam Pantang TERPAKSA Buat Kerja Rumah, Suami TAKNAK Bantu ! Akhirnya Tumpah Darah Dan Meninggal..

Adat berumah tangga pasti ada je masalah yang akan timbul kan? Ada orang bahagia dan ada pula yang tidak. Memang menjadi kebiasaan seorang istri harus menjaga kebutuhan suami tetapi sebenarnya kebutuhan istri adalah kewajiban suami. Haaa kedengaran macam pening kan ayat di atas tu. Tapi coba Anda pahamkan.

Disini kami ingin kongsikan sebuah kisah rumah tangga yang mungkin sedikit banyak bisa menjadi panduan.

Bentan saat dalam pantang dan tumpah darah!

Panjang sikit cerita ni. Saya ada sorang teman dekat. Rapat dah macam adik beradik. Menikah pada karir nya di puncak. Dapat offer naik pangkat. Tapi suami dia dah warning awal2 lepas kawen kene dudok rumah saja x dapat kerja. Teman saya akur je. Makan pakai semua cukup. Ape dia mintak semua dapat. Suami kerja biase je siang di ofis malam bisnes on9.

Sampai lah kawan saya lahirkn anak ke 3. Masa pantang mak dia jaga tapi beberapa minggu sebelum habis pantang dia balik umah sendiri . Kesian makan minum suami xde sapa jaga. Suami teman saya ni baik orang nya tapi malas tolong bini.lepas Makan pun xnak angkat piring.

Kadang2 makan jajan dibuangnya merata2. Kadang2 teman saya suruh la suami dia tolong kemas2 tapi suami dia bagi alasan x nak. X tau nak kemas camana. Kadang suami nye pergi kerja saya datang tolong sapu2 rumah dia. Bayang kan anak paling tua pun 4 tahun yang kedua 2tahun pria pulak tu faham2 jela. Pernah family mertua datang rumah dia
.
Masa tengah susukan baby malam2 dalam kamar terdengar family mertua cakap kat depan tv pasal lantai toilet kotor. Dan adik ipar dia cakap kawan saya ni malas dah la x keje alasan je belum habis pantang bukan anak 1st. Malu dan luluh hati kawan tu masatu suami dia syok tido.

Dah la adik beradik ipar dia suka komplen muka kawan saya pucat macam hantu la mata macam panda. Itu ini semua x kene. Tiap kali jumpa tiap kali lah komplen. Saya je lah tempat dia mengadu dan menangis. Suami nya diam je bila adik beradik dia cakap macamtu. Hari2 tepaksa la dia buat kerje rumah sorang2 dengan memperlakukan baby dan lagi 2 anak.

Suami balik campak semua baju kaus makan piring tinggal je atas meja. Then 1 Juni 2016 lalu seminggu kawan habis pantang dia pergi menghadap Illahi dalam tidur dengan tempat tidur dipenuhi darah. Doc cakap maybe arwah bentan sebab buat kerje berat masa pantang dan menyebabkan tumpah darah. Macam drama kan..yes memang drama tapi dalam dunia realitas. Raya ke 4 lepas suami dia kawin baru alasan sebab xde sapa nak jaga baby. Fuhh senang nye cepat dan cepat dapat pengganti.

Iye ajal maut jodoh itu ketentuan. Tapi selagi istri tu masih ada hargailah dia. Istri penyeri rumah bukan org gaji. Wahai ipar duai sekalian terima lah jodoh abang atau adik laki mu seadanya. Peringatan untuk diri sendri lepas ni kalau kahwin dapat ank lelaki kene ajar sikit urus rumah tangga. Biar bisa sama2 tolong bini kemas rumah. Al Fatihah sahabat ku semoga kau tenang di sana bersama2 bidadari surga.

sumber : infoje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*